Ukidanje emisije „Sarapin problem“ primer cenzure

sarapa

[box align=’box-left’ id=’5939′]

Ne želeći da se meša u uređivački koncept RTV Studija B, NUNS, ipak, ukazuje da je ovaj politički tolk šou bio godinama prilika da građani čuju i vide predstavnike različitih političkih opcija i mišljenja. Skidanjem sa programa „Sarapinog problema“  bitno će se smanjiti mogućnost političkog dijaloga na ovoj televiziji, čime će biti oštećeni i gledaoci  i celokupna javnost.

 RTV Studio B, barem dok se finansira sredstvima građana, mora da odslikava političku realnost i raznolikost što je, upravo, bila osnovna karakteristika autorske emisije Predraga Sarape. Studio B je obavezan da poštuje profesionalne standarde i uvažava činjenicu da je „Sarapin problem“, godinama unazad, bila jedna od najgledanijih emisija tog tipa.

 NUNS smatra da kadrovske promene na čelu ove medijske kuće ne smeju da se odraze na kvalitet programa koji se emituje, a promena programske šeme ne sme da bude alibi za favorizovanje odredjenih političkih opcija. Obaveza RTV Studija B je da građani  Beograda budu profesionalno i objektivno informisani jer se ova medijska kuća finansira upravo njihovim novcem.

 Sekretarijat NUNS-a                                                                          

Beograd, 12. septembar 2014. 

Tagovi

Povezani tekstovi