DA LI ĆE UO EPS-A POSLUŠATI VLADU?

Time je Vlada stavila tačku na višemesečnu nedoumicu o tome na koji način će se ubirati novac na ime RTV pretplate da li preko jedinstvenog ili odvojenih računa. Iako se radi o zaključku i preporuci Vlade Srbije, Upravni odbor EPS-a će tek na današnjoj sednici dati svoje mišljenje. Danas UO EPS-a treba da reši da li i dalje ostaje pri stavu da je neophodno da potrošačima budu dostavljena dva odvojena računa, ili će prihvatiti sugestiju Vlade.



Kako je navedeno u informaciji o potrebi obezbeđivanja uslova za nesmetanu naplatu RTV pretplate, dostavljenoj Vladi, „dopunom računa za električnu energiju, to jest, unošenjem posebne stavke s tačnim iznosom RTV pretplate, može se obezbediti njena nesmetana naplata, kao i naplata utrošene elektične energije. Na taj način omogućeno je i posebno evidentiranje novca koji se ubira po osnovu RTV pretplate“. Takođe. Vlada smatra da se jedino ovakvom naplatom, preko jednog, a ne odvojenih računa, može obezbediti visok stepen naplativosti.
Vlada je ovaj zaključak prosledila nadležnim ministarstvima rudarstva i energetike, kulture i medija, kao i EPS-u i RTS-u.

Tagovi

Povezani tekstovi