RTS i EPS na istom računu

Utrošeni kilovati i RTV pretplata biće na istom računu, ali u posebnim stavkama. Ko će sve od 3,4 miliona vlasnika strujomera morati da plaća pretplatu za gledanje državne TV?

BEOGRAD – Upravni odbor Elektroprivrede Srbije, danas će, na vanrednoj sednici, kako “Novosti” saznaju, doneti odluku o jedinstvenom računu za struju i RTV pretplatu. Iako svi članovi ovog tela imaju mnogo primedbi (neki tvrde da ovakav način inkasiranja nije u skladu sa Zakonom o energetici) takva odluka biće doneta posle prošlonedeljne “sugestije” Vlade Srbije,
– Mi ćemo najverovatnije morati da štampamo račun na kojem će stavke za utrošenu struju i RTV pretplatu biti jasno odvojene – saznali smo juče u EPS.
U toj državnoj kompaniji strahuju da će im, zbog “priključivanja” RTV pretplate, naplativost struje osetno opasti. Da sa naplatom struje odavno ne ide kako treba, svedoči i podatak da u ovom trenutku građani duguju EPS-u, preko 16,5 milijardi dinara. Isto toliko duguje i privreda.
Na novembarskim računima za struju RTV pretplata će koštati 300 dinara.
U Srbiji, prema zvaničnim podacima EPS, ima 3,4 miliona brojila. Mnoga domaćinstva imaju električni sat i u vikendicama, neka raspolažu strujomerima i u po nekoliko svojih stanova…
Mada su predstavnici EPS izjavljivali kako od RTS očekuju spisak gledalaca na čije adrese će slati račune, iz nacionalne radio-televizije ranije je najavljeno da će se koristiti baza podataka EPS, koja će se tokom primene ažurirati.


S.K.-S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi