NUNS-ov seminar o vladavini prava i izveštavanju iz suda

seminar-1-vladavina-prava

[box align=’box-center’ id=’6168′]

Predavač na seminaru Daniel Bar (Daniel C. Barr) je pravni ekspert kompanije “Perkins Coie” (www.perkinscoie.com/dbarr ), jedne od najvećih advokatskih asocijacija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa više od 950 pravnika u 19 kancelarija širom SAD i Azije, “Perkins Coie” je priznata za lidera u pravnoj struci. Daniel Bar, ugledni stručnjak za medijske zakone, predavač je Univerziteta Arizona, na Fakultetu novinarstva i masovnih komunikacija. Bio je član upravnog tela Američke advokatske komore, Odbora Komiteta pravnika za građanska prava, Komiteta za pravila profesionalnog ponašanja …

Domaći predavač je novinarka nedeljnika “Vreme” Tanja Tagirov. Diplomirani je pravnik a u profesionalnim  novinarstvu je od 1986. godine, s dvogodišnjim prekidom tokom kojeg je radila u advokaturi. Tokom karijere Tanja Tagirov je radila za brojne ex-jugoslovenske pisane i elektronske medije, i novinske agencije.

[box align=’box-center’ id=’6169′]

Daniel Bar je našim novinarima i urednicima predstavio pravni sistem Sjedinjenih Američkih Država. U fokusu su bile teme novinarskog izveštavanja o sudskim postupcima, pravičnim suđenjima, odgovornosti i profesionalnoj etici novinara i medija, o čemu su putem skajpa govorili i ugledni američki novinari Pol Rubin (Paul Rubin) i Džeri Kammer (Jerry Kammer).  

Seminar u Beogradu otvorili su pres ataše Ambasade SAD Stiven Stark (Stephen Stark) i generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković.

 Seminari koje NUNS organizuje u saradnji sa Ambasadom SAD održavaju se od 2003. godine. Do danas ih je bilo približno 50 sa više od 600 učesnika – novinara, fotografa, urednika i medijskih menadžera sa prostora cele Srbije.

Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi