Konkurs za balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu

[box align=’box-center’ id=’6685′]

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. 

Svake godine biramo deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine: VREDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VREDNOSTI!

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i do 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na veb stranici: fellowship.birn.eu.com

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:
Natalia Žaba
Kordinator projekta za stipendije BIRN
Kolarčeva 7/V
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 40 30 312
Email: [email protected]

Tagovi

Povezani tekstovi