Konkurs za novinarsku nagradu

novosadska-novinarska-skola

[box align=’box-left’ id=’7306′]

Konkurs je otvoren za sve novinare ili grupe novinara koji su u periodu od 1. januara do 31. decembra 2014. godine objavili istraživačke priče o društvenim temama o zloupotrebi moći i osnovnih ljudskih prava, korupciji i organizovanom kriminalu u Srbiji, a sa kojima javnost na drugi način ne bi bila upoznata.

Za nagradu EU za istraživačko novinarstvo mogu se nominovati priče koje su objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji – štampanom, radio, TV, onlajn mediju ili njihovoj kombinaciji.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo ima cilj da istakne i promoviše izuzetna dostignuća istraživačkih novinara, kao ida unapredi vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, navodi se u saopštenju.

Nagradni fond u Srbiji za 2015. godinu iznosi 10.000 evra, a individualne nagrade kretaće se u rasponu od 3.000 do 5.000 evra.

U saradnji sa Fondacijom Gardijan među pobednicima iz svih sedam zemalja biće odabrana najbolja istraživačka priča u regionu, a autor će biti pozvan na studijsko putovanje u Gardijan/Observer.

Procesom dodele nagrade upravlja regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva pod vođstvom Mirovnog instituta iz Ljubljane, koje je za ovaj zadatak odabrala Evropska komisija.

Evropska komisija će nadgledati i odobravati svaki važan korak u procesu dodele nagrade, a organizacija iz Srbije koja sprovodi dodelu nagrade je Novosadska novinarska škola, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi