Kazniti napadača na novinara Senada Župljanina

senad

[box align=’box-left’ id=’7317′]

Prema izjavi Senada Župljanina, pripadnik obezbeđenja gradske uprave ga je napao u holu dok je čekao da se završi sastanak sa kojeg je izveštavao. Napadač ga je psovao i vređao nezadovoljan što ga nema na fotografijama na gradskom sajtu, sa proslave organizovane u ponedeljak povodom proslave Dana Novog Pazara.

– Najpre me je verbalno vređao, pretio da će me naučiti pameti, a na moju konstantaciju da ja samo radim svoj posao nasrnuo na mene. Dva puta me ošamario, a kada sam pao, udario me je nogom u predelu grudi. Kolege su prišle da me odbrane, a on je otišao niz stepenice rekavši mi da je ovo samo početak I da ću ga zapamtiti – izjavio je kolega Župljanin, koji je napad prijavi opoliciji.

Napad na Župljanina javno je osudio potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić zahtevajući od novopazarske policije i Tužilaštva “da se ovaj slučaj nasrtaja na novinara u potpunosti rasvetli a počinioci privedu licu pravde i adekvatno kazne kako bi se sprečili dalji nemili događaji i ataci na ovu profesiju”.

 Sekretarijat NUNS-a

 U Beogradu 22. aprila 2015.

Tagovi

Povezani tekstovi