Đilas demantuje Ilića

Đilas je izjavio agenciji Beta da je pre nekoliko dana već dokazao da Ilić govori neistine, posle izjave da je njegov bivši pomoćnik Branko Bošković visoki funkcioner Demokratske stranke i prijatelj Đilasa. „
– Ilićeve najnovije optužbe da sam „vlasnik“ B92 i lista Kurir su takođe notorne laži, što se lako može proveriti u Trgovinskom sudu. Laž je i to da reketiram državne firme poput Telekoma. A naravno, i to da sam odgovoran za, kako je izjavio, kolaps Radio-televizije Srbije – rekao je Đilas.
Đilas je ocenio da Ilić takvom reakcijom „pokazuje da je sateran uza zid argumentima koji dokazuju korupciju i nezakonito poslovanje u njegovom kapitalnom resoru, naročito u Javnom preduzeću Železnice Srbije“. Prema oceni Đilasa, to je sada „već ozbiljan problem Vlade Srbije i premijera Vojislava Koštunice“.
– Strašno je da se neko, obrazlažući zašto je Velimir Ilić i dalje u vladi, poziva na nacionalne interese. Valjda su nacionalni interesi iznad pojedinaca i zar nacionalni interes nije borba protiv korupcije, potkradanja države i njenih građana – dodao je Đilas.
Navodeći da je razlog njegovog ulaska u politiku upravo borba da ljudi poput Ilića ne budu na odgovornim državnim funkcijama, Đilas je rekao i da će se videti ko će ići u zatvor – on ili Ilić.
– Ja ću ga tužiti zbog iznošenja ovakvih neistina, ali očekujem da će on uskoro, kao direktan učesnik ili kao neko ko štiti one koji su to uradili, biti optužen za mnogo ozbiljnija krivična dela o kojima svaki dan saznajemo iz medija – rekao je Đilas.
Ilić je preksinoć gostujući na valjevskoj Vujić Televiziji izjavio da RTV B92 finansiraju mafija i tajkuni, a izneo je i niz optužbi na račun Đilasa. On je rekao i da sve to može da dokaže, ali je i pozvao Đilasa da dokaže suprotno.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi