Isti poznati rukopis

-Nisam! Čudno.  Stili je isti…“


Pnovo je jedan novinar „Novosti“, ovaj put dopisnik iz Leskovca, Daliborka Miljković, primio preteći poziv. Sa poznatog broja (O63/730…) nepoznati „hrabri“, razljućeni lik, u malo reči izgovorio je zlokobno upozorenje.


Isti stil…


Tako su pretili pokojnom dopisniku Novosti“ iz Jagodine Milanu Pantiću. I ubili ga. Tako su, nedavno, prebili našeg dopisnika u Loznici Vladimira Mitrića, polomili ga na kućnom pragu, da je jedva spasao glavu.


A čime je Daliborka Miljković i koga, mogla da razljuti? Uglavnom lokalne – moćnike: zbog zloupotrebe (pljačke) sredstava za socijalu iz opštinskog budžeta, zbog „nameštanja“ stipendija Evropskog centra za mir i razvoj po privatno-političkoj liniji…Dopisnik se sa tim skandalima beskompromisno suočio. Tragom toga i Republička finansijska inspekcija. po nalogu ministra Dinkića, već danima ne napušta Leskovac.


A ako se mnogima tako ljuto zamerila, sva je prilika da nije stranački ničija, do svoja i na strani istine. -Tu ostajem!- kaže. -Svaka pojedinačna priča vraća narodu hrabrost i ukazuje na nepravilnosti, i veru da se zloupotrebama, i u zemlji Srbiji, može videti kraj!


O neprijatnom telefonskom upozorenju obavešten je niški MUP i leskovačko Odelenje unutrašnjih poslova. Da budu budni. Daliborka i „Novosti“- ostaju na istom putu. Bez uzmicanja i straha. Verni čitalačkoj publici i istini.


V.N.

Tagovi

Povezani tekstovi