NUNS obezbeđuje akreditacije za 60-ti Međunarodni sajam knjiga

saja-knjiga-29

[box align=’box-left’ id=’8954′]

Na ovogodišnjem sajmu posebno će biti promovisana akcija „Negujmo srpski jezik“, koja je već krenula sa promocijom širom Srbije. 

Rusija, počasni gost ovogodišnjeg Sajma, na svom štandu predstaviće 1.500 knjiga u koje spadaju neki od izdavača klasika kao i izdavači ruskih udžbenika. Njihov štand će krasiti i izložba fotografija „Blaga ruske književnosti“ iz kolekcije muzeja „Kalomensko“, koja je posvećena istorijatu razvoja ruskog pisma i književne kulture. Sa čitaocima će se sresti poznati ruski pisci Pavel Basinski, Sergej Beljakov, Boris Jevsejev, Sergej Lukjanjenko, Eduard Verkin i tv i radio voditelj Viktor Jerofejev.

Fokus ovogodišnjeg Sajma knjiga i pratećih programa u okviru Foruma sajma knjiga biće usmeren na šest godišnjica izuzetno značajnih za srpsku kulturu i istoriju: 60 godina sajma knjiga, 80 godina od rođenja Danila Kiša, 100 godina od rođenja Branka Ćopića, 120 godina od rođenja Milana Kašanina, 140 godina Branislava Petronijevića i 1200 godina Metodija Solunskog, slovenskog prosvetitelja.

Objedinjen nastup na Beogradskom sajmu imaće kulturni centri zemalja Evropske Unije – EUNIK (EUNIC: European Union National Institutes for Culture). Cilj stvaranja mreže kulturnih centara Evropske Unije je širenje saradnje, podsticanje kulturne raznolikosti i razumevanja među evropskim društvima kao i  učvršćivanje  međunarodnog dijaloga i saradnje sa vanevropskim zemljama. Na zajedničkom štandu EUNIK-a nastupaće kulturni centri: Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije i Španije.

Za više informacija o Međunarodnom sajmu knjiga www.beogradskisajamknjiga.com   

Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi