Nagradni konkurs Tanjuga i Miksera – video rad o izbeglicama

migranti-u-parku-mondo-rs

[box align=’box-center’ id=’9184′]

Novinska agencija Tanjug i kreativna platforma Mikser raspisali su nagradni konkurs za najbolji kratki, amaterski video rad na temu izbeglica/migranata. 

Konkurs je otvoren do 20. oktobra u ponoć, a o najboljem radu odlučiće žiri u sastavu: direktorka Tanjuga Branka Đukić, kreativna direktorka Miksera Maja Lalić i reditelj Stanko Crnobrnja.

Autor pobedničkog rada dobija telefon Samsung Galaxy S 6, a pobednički snimak biće prikazan na izložbenom prostoru Tanjuga na predstojećem Media sajmu, koji će biti održan od 28. oktobra do 1. novembra na Beogradskom sajmu, kao i na Tanjugovom sajtu.

Tema video rada su izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike u Srbiji, a izbor forme je slobodan. 

Video rad ne sme biti duži od dva minuta, a na konkurs se mogu prijaviti svi sa teritorije Srbije koji se video stvaralaštvom ili novinarstvom bave amaterski.

Cilj konkursa je dizanje svesti o položaju i životu izbeglica sa Bliskog istoka, koje prolaze kroz Srbiju i ispitivanje različitih vizura i gledišta o ovom problemu, imajući u vidu interpretacije autora koje mogu da pruže drugačji ugao od reportaža i medijskih izveštaja. 

Takođe, ideja je da se ispitaju dometi i granice gađanskog novinarstva, ali i način na koji mobilne platforme i digitalno doba menjaju naš svet.   

Na konkurs se može prijaviti pojedinac ili grupa autora. 

Svako ko se prijavi može poslati najviše tri video rada. 

Video radove je moguće postaviti na online platformu (Vimeo ili Youtube) ili ga poslati putem servisa za razmenu sadržaja (wetransfer, sendspace).

Link ka video radu slati na [email protected] sa naznakom „Konkurs za video autore“.

Prijava treba da sadrži ime i prezime (grupe) autora, kratku biografiju, siže video rada i kontakt.

Tagovi

Povezani tekstovi