FoNet izveštavao sa Kosova u okviru projekta Serbia Kosovo: LIVE

Medijski prilozi su emitovani u pisanom, foto, audio i video formatu kroz servise Novinske agencije FoNet. Emitovana su četiri teksta, 23 fotografije, 26 tonskih zapisa, 30 video klipova. Urađena su i četiri zasebna televizijska izveštaja koji su emitovani na FoNetov portal www.fonetweb.tv i na FoNetovom YouTube kanalu.

Intervjui su se našli i u FoNetovim televizijskom vestima „60 sekundi“ na srpskom i „60 sekonda“ na albanskom, koje se emituju na dvadesetak lokalnih i regionalnih televizija u Srbiji.

Tokom boravka u Prištini propraćeno je i nekoliko dnevnih događaja u sva četiri formata.

Prema statistici, intervjue u različitim formatima (tekst, foto, audio, video) preuzimali su korisnici FoNeta, uglavnom sa područja Kosova (RTK – prvi i drugi program, TV Most, TV KiM, ali i TV Vojvodina, TV Kopernikus, list Novosti, RTS, Kurir, Danas)

Priloge koje je Miloš Lukić napravio možete pogledati ovde:

Prilozi na FoNet WEB TV

1. Vokri očekuje sportsku feštu, 07.10.2015.

Published on Oct 7, 2015

PRIŠTINA (FoNet) – Albanija ima šansu da prvi put dođe do jednog velikog takmičenja i zbog toga je bitna predstojeća utakmica sa Srbijom, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri i najavio da će svakako ići u Elbasan i pratiti kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

http://www.fonetweb.tv/sr/sport/18644/vokri_ocekuje_sportsku_festu.html

     

2.  Bezbednost je najvažnija, 13.10.2015.

PRIŠTINA (FoNet) – Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je u intervjuu FoNetu da očekuje da će biti formirana Zajednica srpskih opština (ZSO) i predviđa da početi da radi do polovine naredne godine.

http://www.fonetweb.tv/sr/politika/18683/bezbednost_je_najvaznija.html

     

3. ZSO nada za srpski narod, 13.10.2015.

PRIŠTINA (FoNet) – Formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) ne zavisi direktno od nas, ali živimo u najboljoj veri da će se to desiti, izjavio je u intervjuu FoNetu zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, koji smatra da će ZSO pružiti nadu srpskom narodu za ostanak na Kosovu i Metohiji i novi institucionalni okvir za njegov bolji život.

http://www.fonetweb.tv/sr/politika/18685/zso_nada_za_srpski_narod.html

             

4. Razmena zavisi od politike, 13.10.2015.

PRIŠTINA (FoNet) – Ekonomska razmena sa Srbijom nema stabilan trend, već sve uglavnom zavisi od političke klime, izjavio je u intervjuu FoNetu ekonomski analitičar iz Prištine Ibrahim Redžepi, koji smatra da bi proces privatizacije na Kosovu trebalo da teče kao i u drugim bivšim jugoslovenskim republikama

http://www.fonetweb.tv/sr/ekonomija/18684/razmena_zavisi_od_politike.html

     

 

 

Projekat Kosovo Serbia: LIVE finansira Evropska unija u okviru Podrške civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013 i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.


 

 

Tagovi

Povezani tekstovi