BILJANA KOVAČEVIĆ: Cilj je bio diskvalifikovati direktora RTS

Tokom suđenja Kovačević Vučo je izjavila da je cilj objavljivanja publikacije bio da se Tijanić „diskvalifikuje kao direktor RTS“. Navela je da je ta publikacija bila namenjena Vladi Srbije i javnom tužiocu, „jer su prekoračeni zakonski propisi“ kako bi Tijanić bio postavljen na mesto direktora RTS. Ona smatra da društvo u tranziciji ne zaslužuje da za direktora javnog servisa ima čoveka koji se vidno zamerao ljudima i bio ministar u vladi Mirka Marjanovića.
Na pitanje Tijanića zašto u publikaciju nije ušlo otvoreno pismo Slobodanu Miloševiću, koje je zajedno sa pokojnim Slavkom Ćuruvijom objavio u listu Evropljanin 1998, Kovačević Vučo je rekla da to nije bilo relevantno, jer je cilj publikacije bio da se ukaže na njegove radove koji ga kompromituju za mesto direktora RTS.
Tijanić je tuženoj postavljao pitanja vezana za Vladimira Bebu Popovića, za koga je rekao da „cela Evropa zna da je prijatelj kriminalaca“. Nakon suđenja Kovačević Vučo je izjavila da je nezadovoljna radom predsednika sudskog veća Jelene Milinović koja je, prema njenim rečima, dozvoljavala Tijaniću da iznosi „netačne konstatacije“.
Suđenje će se nastaviti 1. marta naredne godine daljim postavljanjem pitanja Tijanića.


M. M.

Tagovi

Povezani tekstovi