Nalog poverenika Šabića upravi Kragujevca

– Informacije o broju zaposlenih u organima vlasti su informacije koje bi trebalo da budu dostupne svakom građaninu, bilo kom poreskom obvezniku i najširoj javnosti. Uskraćivanje ovih informacija Ombudsmanu je potcenjivački i omalovažavajući postupak kojim se funkcija Ombudsmana, koji je zaštitnik prava građana, stavlja u tragikomičan kontekst, saopšteno je iz Kancelarije poverenika za informacije.
Dodaje se da je poverenik Šabić doneo rešenje kojim je gradskoj Upravi Kragujevca naložio da Ombudsmanu dostavi tražene informacije.
Kragujevački ombudsman Milan Petković optužio je juče Gradsko veće da permanentno krši zakon. Predsedavajući Gradskog veća i zamenik gradonačelnika Kragujevca Saša Milenić tim povodom kaže da je Gradsko veće odavno prihvatilo primedbe i preporuke gradskog ombudsmana, te da se one u radu gradske uprave primenjuju već mesecima. „Žao nam je što gospodin Petković to još ne zna, kao što nam je žao i što u obilju nezakonitosti u okruženju, jedine nepravilnosti vidi u radu gradske uprave“, ističe Milenić.


Z. R.

Tagovi

Povezani tekstovi