POZIV: Novinari između Beograda i Prištine

Nezavisno udruženje novinara Srbije iz Beograda i nevladina organizacija KosovoLive iz Prištine pozivaju vas na završni događaj u okviru projekta Kosovo Serbia: LIVE koji će se održati u četvrtak 26.11.2015. godine u Medija centru Beograd (mala sala na II spratu), sa početkom u 14:30 časova.

Cilj projekta je bio da doprinese poboljšanju protoka informacija između Kosova i Srbije kroz nastavak i jačanje projekta razmene novinara na relaciji Beograd – Priština. U razmeni je učestvovalo 8 medija iz Beograda i 7 medija iz Prištine, ukupno 18 novinara koji su proizveli 30 priča objavljenih u štampanim, onlajn medijima i na televiziji, kao i veći broj razmenjenih agencijskih vesti. Na taj način partneri su želeli da doprinesu stvaranju novih veza između dva naroda koje će dugoročno  doprineti procesu pomirenja i normalizaciji odnosa. 

O tome da li su i koliko u tome uspeli novinari – učesnici razmene govoriće na skupu: Imaćemo priliku da od novinara iz Prištine i Beograda čujemo njihova iskustva u saradnji sa kolegama, državnim i drugim institucijama, kao i upoznavanju drugačije kulture u svetlu zategnutih političkih i diplomatskih odnosa između Srbije i Kosova.

KO:              

  • Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a
  • Kelmend Hapčiu, direktor nevladine organizacije Kosova Live
  • Vuk Jeremić, novinar dnevnog lista Danas
  • Dafina Halili, novinarka portala Kosovo 2.0

Moderator diskusije će biti Dragan Janjić, potpredsednik NUNS-a

ŠTA:            

Novinari između Beograda i Prištine, završna konferencija projekta Kosovo Serbia: LIVE

KADA:         

26. novembar 2015, u 14:30 časova

GDE:                       

Medija centar, mala sala na II spratu, Terazije 3

KONTAKT: 

Tamara Filipović Stevanović, mob: 066/8822 009, e-mail: [email protected] 

Napomena: Radni jezici su srpski i albanski uz simultani prevod

 

Projekat Kosovo Serbia: LIVE finansira Evropska unija u okviru Podrške civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013 i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi