Pronađen fotoreporter

Njega su izjutra pronašli ispred stana, u Herceg Novom, koji su Nebojšini roditelji prodali pre nekoliko godina. Vlasnici su odmah obavestili policiju, koja ga je odmah prebacila u kotorsku bolnicu. Mandić je nestao u utorak po podne, pošto je završio novinarske priloge u lokalnom radio „Moru“. U njegovom iznajmljenom stanu u hercegnovskom naselju Topla ostali su novčanik, telefon i sva dokumenta.

Pripadnici policijske službe Herceg Novog doveli su mladića koji je bio u polusvesnom stanju u psihijatrijsku bolnicu u Kotoru, gde mu je obavljen prvi pregled. Nakon toga, kako su nam saopštili u kotorskoj bolnici, psihijatar je zatražio pregled interniste i neurologa. Ti pregledi su obavljeni i oni nisu ustanovili nikakve ozbiljnije povrede. Mandić će opet uskoro biti upućen kod psihijatra jer ima amneziju za određeni period – kaže doktorka Ljiljana Krivokapić, koja je na internom odeljenju pregledala Mandića. Njegovo stanje se ipak lagano stabilizuje jer, kako kaže dr Krivokapić, kada je pronađen, mladić se nije ničega sećao.


– Samo je pominjao majku, koja mu je umrla pre nekoliko godina. Sada mu se sećanje delimično vratilo-do trenutka njegovog nestanka. Pričao je o brojnim ranijim događajima, ali se od trenutka nestanka ničega ne seća- kaže dr Krivokapić. Ona dodaje da na mladiću nema nikakvih fizičkih povreda. Obučen je u zimsku odeću, koju on jasno prepoznaje kao svoju, ali se ne seća kuda se kretao i gde je bio prethodna četiri dana. Pominje samo sneg i da mu je hladno-kaže dr Krivokapić, dodajući da će konačan nalaz o stanju Mandića verovatno dati psihijatar, koji će ga opet pregledati tokom dana.


Od prošle srede, trajala je intenzivna potraga za Mandićem, za koga se sumnjalo da se uputio prema planini Orjen.

V. Konjević

Tagovi

Povezani tekstovi