Zbrka oko vlasništva BKTV

Beograd- Bojana Lekić, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV BK Telekoma, juče je demantovala izjavu zamenika predsednika PSS Dragomira Karića „da porodica Karić više nije vlasnik BK televizije jer ju je prodala“. Ona je objasnila da ni Bogoljub Karić, kao ni članovi njegove porodice, nisu vlasnici televizije još od 1994. godine.

– Izjava gospodina Dragomira napravila je potpunu zabunu. Pitanje udela pojedinaca u vlasničkoj strukturi i pitanje moguće prodaje RTV BK Telekom nekim stranim kompanijama su različite stvari – izjavila je Lekićeva za Kurir.


U medijima se, prema njenim rečima, zbog ove izjave bez potrebe napravila velika zbrka.
– Nisu novinari krivi. Verujem da sve ovo nije zlonamerno, već da je posledica velikog interesovanja, jer je BK televizija i u programskom i u poslovnom smislu ove godine postigla visok rejting ne samo u gledanosti nego i na tržištu – rekla je Lekićeva.


Podsećanja radi, pre oko mesec dana Aleksandar Lupšić, jedan od osnivača i nekadašnji vlasnik lista Blic, predstavio se javnosti kao novi vlasnik BK televizije. Izjavio da je kupio 65 odsto akcija televizije, da je sa Bogoljubom Karićem već potpisao predugovor i da će početkom januara ozvaničiti čitavu stvar.


Takođe je rekao je da će Lekićevoj ponuditi da ostane na mestu glavnog i odgovornog urednika, ali da više neće biti direktor firme. Naglasio je da će uređivačka politika biti ista kao u Blicu i da će konkurisati za dodelu nacionalne frekvencije, a ukoliko je ne dobije, zatvoriće firmu.


– O tome ne znam ništa. Sa Lupšićem nisam razgovarala, već su mi drugi čitali njegove izjave. Koliko sam ja upućena, kandidati za kupovinu su međunarodne medijske kompanije, ali nijedna još nije kupila BK televiziju – zaključila je Lekićeva.


(I. D.)

Tagovi

Povezani tekstovi