Isterao srpske novinare iz ambasade

Ranko Milović, ambasador SCG u Ljubljani, inače crnogorski kadar, potvrdio je za „Blic“ da dopisnici beogradskih medija nisu prisustvovali konferenciji za novinare u ambasadi državne zajednice i to na zahtev crnogorskog ministra spoljnih poslova.
– Prekjuče su Vlahović i njegov slovenački kolega Dimitrij Rupel održali pres konferenciju u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije kojoj su prisustvovali novinari iz Slovenije i SCG, ali je kasnije u ambasadi državne zajednice Vlahović razgovarao samo sa predstavnicima slovenačkih medija – rekao je Milović za naš list, ističući da je novinarima to saopšteno kada su pokušali da uđu u ambasadu“.
– Ministar je tako odlučio i šta mi tu možemo – rekao je Milović uz ocenu da je Vlahović „po hijerarhiji iznad njega, te da ništa nije mogao osim da ispoštuje ministrovu odluku“. Svestan incidenta, ambasador SCG u Ljubljani kaže da povodom ovog slučaja nije bilo reakcija iz Beograda, ali da će „događaj pomenuti u redovnom izveštaju koji podnosi Ministarstvu“.
Dopisnik Bete iz Ljubljane Aleksandar Mlač rekao je za „Blic“ da su naši novinari obavešteni da je konferencija za novinare otkazana, a da su kasnije saznali da je Vlahović ipak razgovarao sa novinarima, ali samo sa slovenačkim. U MIP SCG nismo mogli da dobijemo komentar.


I.C.

Tagovi

Povezani tekstovi