„U pamet se…“ ministre Vlahoviću

Vlahović je samovoljno napravio selekciju onih koji smeju da ga čuju. Crnogorski ministar spoljnih poslova, inače jedan od glavnih ljudi koji zagovaraju nezavisnost Crne Gore i koji ne želi da razgovara sa novinarima ukoliko ga ne oslove sa „gospodine ministre“, drznuo se da zabrani ulaz srpskim novinarima u ambasadu koja predstavlja teritoriju SCG u Ljubljani i istovremeno uskratio informaciju medijima. Sve to je aminovao ambasador SCG u Ljubljani Ranko Milović, inače crnogorski kadar, uz obrazloženje da poštuje odluku hijerarhijski strarijeg. Milović kao da je zaboravio da je kao ambasador državne zajednice dužan da zastupa interese SCG i da mu je direktni nadređeni ministar spoljnih poslova državne zajednice Vuk Drašković.


Vlahović ovim incidentom nastavlja praksu zastupanja crnogorske nezavisnosti i iznošenja stavova suprotnih stavovima državne zajednice. Ministre, državna zajednica još postoji i ambasada u Sloveniji zastupa interese SCG, a ne samo crnogorske!


Drašković je sada na potezu. Ako već Vlahovićevo ponašanje i nastupi nisu u njegovoj nadležnosti, onda svakog trenutka treba da se u praksi vidi da makar ambasadori SCG, pa i crnogorski kadrovi, zastupaju interese državne zajednice, a ne da ispunjavaju hirove crnogorskog šefa diplomatije.

Tagovi

Povezani tekstovi