Otkazi u Timočkoj TV – odmazda zbog štrajka

strajk-1

[box align=’box-center’ id=’11551′]

Desetoro zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju koji su potpisali izjavu stupanju u generalni štrajk dobilo je otkaze, koji su obrazloženi navodnim smanjenjem procesa rada. Indikativno je i to što su među otpuštenima i četiri člana Štrajkačkog odbora.

NUNS smatra da su razlozi za štrajk u ovoj zaječarkoj medijskoj kući potpuno opravdani i ukazuje da je menadžment Timočke televizije i radija uručivanjem otkaza direktno prekršio domaće i međunarodne propise i konvencije o radnim i sindikalnim pravima.

U ponedeljak 4. aprila, 18 od 28 zaposlenih u Timočkoj televiziji i radiju održalo je jednosatni štrajk upozorenja zbog višemesečnog kašnjenja u isplati zarada. Pošto nije bilo dogovora sa menadžmentom, najavili su za 14. april i generalni štrajk.

Timočku televiziju je početkom 2010. godine kupio estradni menadžer Saša Mirković, vlasnik firme Beoton R. U septembru prošle godine, Mirković je kupio i dnevni list Sport čiji su zaposleni javno protestovali, takođe zbog kašnjenja u isplati zarada.

Sekretarijat NUNS-a

Beograd: 07.04.2016.

Tagovi

Povezani tekstovi