Kazniti napadače na novinare u novosadskoj Visokoj poslovnoj školi

visoka-poslovna-skola-2

[box align=’box-center’ id=’11854′]

NUNS zahteva da vinovnici napada budu kažnjeni u skladu sa zakonom, tim pre što su protagonisti ovog skandaloznog incidenta prosvetni radnici koji bi svakako morali da budu svesni uloge i značaja novinara i javnog informisanja.

 Direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragica Tomić odbila je juče da preda funkciju direktoru Patriku Dridu koga je Pokrajinska vlada postavila na to mesto. Istovremeno, Tomić je zabranila novinarima da uđu u zgradu škole. Nakon što su novinari ipak ušli u zgradu ljudi iz kabineta direktorke napali su novinara „Blica“ Miloša Stanića i fotoreportera Agencije „Beta“ Dragana Gojića sa očiglednom namerom da ih onemoguće da rade svoj posao.

 Direktorka i njeni saradnici su omalovažavali i vređali novinare ispitujući ih ko im je platio da isprate taj događaj, a profesorka Milka Imbronjev ih je bukvalno izgurala iz kancelarije. Verbalni napad na novinare je nastavljen u školskom holu, sve do dolaska policije koju su pozvali novinar Stanić i direktorka Tomić.

 Rukovodstvo Visoko poslovne škole oglasilo se saopštenjem u kojem tvrdi da su novinari bez odobrenja i legitimisanja provalili u školu, te da je uprava škole nije znala da su to pravi novinari. Novinar „Blica“ Miloš Stanić, međutim, kaže da je na portirnici škole ostavio svoju novinarsku legitimaciju upravo zato da bi njegova poseta bila evidentirana.

 Sekretarijat NUNS-a

 U Beogradu  28.04.2016.

Tagovi

Povezani tekstovi