Vlast u Prištini da kazni napadača na novinare TV Most

nuns-17-03

[box align=’box-right’ id=’11971′]

NUNS poziva nadležne vlasti u Prištini da javno osude ovaj napad na novinare, otkriju i kazne napadača.

 Televizija Most je saopštila da je njena ekipa napadnuta juče oko 11 sati u centru Obilića, kada je nepoznati mladić prvo verbalno, a zatim i fizički napao novinarku Jasminu Stojković, snimatelja Bobana Sekulića i vozača Aleksandra Stolića.

 „Mlađi Albanac je prišao našoj ekipi, psovao, vikao i vređao nas. Govorio je šta ćete vi ovde, vaše mesto je u Beogradu, marš u Srbiju. Zatim je lopatom, koju je uzeo iz obližnje prodavnice, zamahnuo prema snimatelju i udario ga u ruku. Sve to je posmatrala velika grupa Albanaca koja nije reagovala. Ekipa je pozvala policiju koja je došla posle desetak minuta iako se policijska stanica u Obiliću nalazi u neposrednoj blizini mesta gde se napad dogodio“, izjavila je Jasmina Stojković, koja smatra da je napadač verovatno reagovao na beogradske registarske tablice automobila Televizije Most.

 Napadač je posle incidenta pobegao, a novinarska ekipa je pozvana u policijsku stanicu da da izjavu što oni u prvo vreme nisu učinili jer u smeni nije bilo policajca koji govori srpski jezik.

 Sekretarijat NUNS-a

 U Beogradu 11. maja 2016.

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi