Sramna diskriminacija medija pred stranim diplomatama u Novom Pazaru

NUNS zahteva da odgovorni za ovaj sramni postupak snose posledice za cenzorsko ponašanje koje je zabranjeno domaćim i međunarodnim normama. 

Posebno je neshvatljivo, sramotno i štetno da se ovakvi skandali prave povodom izuzetno važnog skupa kojem prisustvuju visoki diplomatski predstavnici stranih država.

U Novom Pazaru danas boravi 16 zamenika ambasadora Evropske unije, koje predvodi zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt. Na poziv Evropskog progresa, organizatora ove posete, ekipa regionalne RTV Novi Pazar nameravala je da zabeleži i sastanak diplomata sa predsednikom u Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmanom Ugljaninom. Međutim, ekipi ove regionalne medijske kuće zaposleni u BNV nisu dozvolili da uđu u prostorije i izveštavaju sa skupa.

– Našem novinaru Arminu Šaljuću i snimatelju Edisu Klimenti bez ikakvog objašnjenja zabranili su ulaz na sastanak sa stranim diplomatama na koji smo uredno pozvani. Pri tome su kolege iz drugih medija najnormalnije ušli u prostorije Bošnjačkog nacionalnog vijeća da izveštavaju sa ovog veoma važnog događaja – izjavio je za NUNS urednik RTV Novi Pazar Zoran Maksimović.

Maksimović dodaje da “ovo, na žalost, nije prvi put da gospodin Sulejman Ugljanin diskriminiše novinare RTV Novi Pazar”. 

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 01.06.2016.

Tagovi

Povezani tekstovi