Konkurs za novinarsku nagrau „Tanja Stanković Boškov“

konkurs-pancevo-rs

[box align=’box-right’ id=’12911′]

Nagrada, koja se dodeljuje u znak sećanja na preminulu novinarku lista „Danas“, treba da bude podsticaj mladim novinarima koji prate ekonomske oblasti da se profesionalno usavršavaju iz ovih oblasti. Nagrada je, po pravilu, nedeljiva, a jedan autor ne može je dobiti dva puta. Za nagradu mogu konkurisati novinari štampanih glasila s teritorije Republike Srbije do 35 godina starosti koji su se specijalizovali za oblast ekonomskog novinarstva. 

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 150.000 (sto pedeset hiljada) dinara. 

Kandidate za nagradu mogu predlagati redakcije javnih glasila, finansijske institucije i pojedinci, a krajnji rok za podnošenje predloga je 15. novembar 2016. godine. Uz predlog je neophodno dostaviti najmanje tri objavljena teksta kandidata iz oblasti ekonomskog novinarstva. 

Obrazložene predloge i tekstove treba dostaviti Redakciji lista sa naznakom „Za nagradu „Tanja Stanković Boškov“, Beograd, Alekse Nenadovića 19-23/V. 

Odluku o dodeli nagrade donosi petočlani žiri, koji imenuju Narodna banka Srbije i Redakcija lista „Danas“. Nagrada se, po tradiciji, uručuje 3. decembra, na dan kada je Tanja Stanković Boškov objavila svoj poslednji novinarski tekst.

Tagovi

Povezani tekstovi