Preko stipendije WPI u SAD

Program stipendiranja Svetskog novinskog instituta 2006. traje od 1. avgusta do 18. novembra 2006 i ima za cilj upoznavanje stipendista s radnim uslovima u medijima u SAD i unapređivanje izveštavanja novinara iz celog sveta o SAD.


 


Program se sastoji od seminara i predavanja koje organizuje fakultet na koledžu Mekalister u Minesoti, a potom sledi tromesečno putovanje po celoj zemlji. Polaznici će imati priliku da posete veliki broj informativnih kuća i drugih institucija. Program je do sada, nakon 44 godine postojanja, uspeo da okupi ukupno 488 novinara iz 94 različite zemlje.


 


WPI upućuje poziv svim novinarima koji poseduju visok nivo tolerancije prema drugim kulturama i koji su voljni da putuju po SAD. Program pokriva sve troškove polaznika, a imaće priliku da posete informativne redakcije i naprave intervjue u čitavom nizu američkih država.


 


Kandidati moraju poslati informacije o svom radnom iskustvu, nekoliko pisanih radova, tri pisma s preporukom i najmanje tri različita primera svog dosadašnjeg rada. Polaznici moraju tečno vladati engleskim jezikom.


 

Sve dodatne informacije mogu se naći na adresi www.worldpressinstitute.org/fellowship ili pisati na [email protected].

Tagovi

Povezani tekstovi