„Pokazali smo više strpljenja nego što je normalno“

Ukoliko budu pozitivno okončani, prema rečima Dragane Milićević-Milutinović, direktora i glavnog i odgovornog urednika Studija B, predajnik koji koristi BK TV na Torlaku neće biti isključen.
– Televizija BK koristi predajnike Studija B na dva mesta, jedan iz palate Beograđanka koji pokriva centralni deo grada i koji je isključen zbog dugova, i drugi na Torlaku, koji emituje prema obodnim delovima Beograda i prema Kosmaju. Smatram da smo pokazali više nego normalnu količinu takta i strpljenja kada je reč o dugu za troškove korišćenja ovih predajnika. Sedmog novembra posali smo im ugovor, 15. decembra upozorenje da još uvek nisu platili dug, 13. januara smo ih opomenuli telefonom još jednom. BK Televizija nije jedini naš dužnik, naše predajnike koriste i RTS i B92 i Niška TV 5, svi su dobili isto što i BK, ali oni su platili. Iz BK televizije nisu, niti su nam se javili da traže odlaganje. Umesto toga, ovaj tajming je zlonamerno iskorišćen da bi se pokazalo kako je sve povezano sa slučajem Mobtel. Zlonamerno i tendenciozno se pita zašto se dug za predajnik poteže sada, tvrdi se kako je program BK „pokriven“ pendrecima, ali se ne kaže da je sve to moglo biti „pokriveno“ jednom fakturom i to pre dva meseca. Povezivanje sa slučajem Mobtela mene podseća na mračne devedesete godine, ma koliko da su kolege sa BK možda hipersenzitivne zbog cele situacije. Kada im je predajnik bio isključen, da su se javili radi dogovora za plaćanje, mogao im je biti uključen za sat vremena – kaže Dragana Milićević-Milutinović za naš list.
Ona napominje i da se nijedna od još tri televizije koje koriste predajnike Studija B nije oglušila poput BK o sve pozive da se dugovanja izmire i poredi situaciju sa postupcima nekih banaka. „Kada Meridijan banka na primer, povuče svoje menice, onda je to zaštita banke, a kada mi insistiramo da se mora jednom platiti ono što se ne plaća godinama, onda se odmah upleće u to pitanje zašto baš sada“.

J. L.

Tagovi

Povezani tekstovi