Sutra je Kongres Granskog sindikata medija Nezavisnost

Osim što će usvojiti dokumente Sindikata i verifikovati organe, učesnici Kongresa raspravljaće o transformaciji RTS u javni servis, privatizaciji medija i položaju sindikata u aktuelnim procesima.
Predsednik tog granskog sindikata i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak rekao je za Danas da je dolazak na skup potvrdio ministar rada Slobodan Lalović, dok je još neizvesno hoće li se odazvati i ministar za kulturu i informisanje Dragan Kojadinović. Jedan od gostiju Kongresa biće i Zoe Lanara, predsednica Međunarodne mreže sindikata u sektoru medije, zabave i umetnosti (UNI-MEI). Lanara je iskusan novinar i sindikalac u Grčkoj.
Ovo će biti sedmi granski kongres sindikata u okviru priprema za Šesti kongres UGS Nezavisnosti koji je zakazan za 24. novembar. „UGS Nezavisnost 23. novembra proslavlja 15 godina rada i tog dana ćemo organizovati međunarodni okrugli sto o ulozi sindikata u postsocijalističkim procesima. Sutradan će biti održan Kongres na kojem će biti izabrani glavni organi Sindikata između dva kongresa“, najavio je Čanak.

I. K.

Tagovi

Povezani tekstovi