Radio Kragujevac obeležio 36 rođendan

Radio Kragujevac je 18. januara 1970. godine počeo sa radom u okviru preduzeća Svetlost, koje je izdavalo i istoimeni nedeljnik. Od 1985. redakcije Svetlosti i Radio Kragujevca deluju samostalno.
– Radio Kragujevac je danas prepoznatljiv po objektivnom informativnom programu i odličnoj muzičkoj matrici, a na njegovim talasima, pored brojnih emisija iz sopstvene produkcije, reemituju se i informativne emisije Radio Beograda, Radija B92, Slobodne Evrope i Francuskog radija. Na taj način želimo da slušaocima obezbedimo što više informacija iz različitih izvora, kako bismo dobili što objektivniju sliku o događajima u zemlji i svetu, rekao je juče za Danas glavni i odgovorni urednik Radio Kragujevac Branko Vučković.
On potom ističe da proslava 36. rođendana Radio Kragujevca protiče u znaku priprema te medijske kuće za privatizaciju. U tom cilju već su, prema rečima Vučkovića, objedinjena dva dosadašnja programa, a intenzivno se radi i na tehničkom i programskom jačanju, kao i na kadrovskom podmlađivanju radija.

Tagovi

Povezani tekstovi