Pljuvačina

Beograd-Direktor i glavni i odgovorni urednik BK TV Bojana Lekić tužiće kolegu iz Večernjih novosti Manojla Vukotića zbog teksta objavljenog u jučerašnjem broju tog lista, u kome je navedeno da će protiv nje i bivšeg direktora BK TV „tokom sledeće nedelje biti podignute krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza“.
-Ovo je skandal neopisivih razmera i, što se mene tiče, ovakvo ponašanje Večernjih novosti neće proći nekažnjeno. S obzirom na to da je tekst nepotpisan, tužiću Vukotića, koji je direktor i glavni i odgovorni urednik po više osnova, a pre svega za širenje lažnih vesti, kleveta i uvreda-najavljuje za Kurir Bojana Lekić. Ona ocenjuje da tekst u Novostima „jedan u nizu dokaza da se radi o oprobanom metodu presude pre bilo kakvog suđenja i pokušaju urušavanja ugleda“ ali i činjenice da je „posle 20 godina borbe za pravednu i bolju Srbiju“ i „sama postala meta montiranog procesa“. Bojana Lekić kaže da je celo jutro pokušavala telefonom da dobije Manojla Vukotića kako bi joj objasnio o čemu se radi, ali da joj nije odgovarao na pozive.
-Podsetiću samo da je Vukotić dobitnik iste one nagrade (za novinarstvo od Fondacije Braća Karić, op.a) zbog koje sam prošla nečuvenu hajku od tri meseca, a koja njega ni tada, a ni sada nije zakačila.kaže Lekićeva.
Večernje novosti navode da će, pored Lekićeve i njenog prethodnika Aleksandra Zeremskog, krivične prijave biti podnete i protiv voditelja BK TV Ivana Zeljkovića i Dejana Pantelića. „Scenario mahinacija sa stanovima „Mobtela“ doslovno je prekopiran u Karićevoj medijskoj kući“, piše u pomenutom tekstu, uz konstataciju da je „u sva četiri slučaja izvršena utaja poreza i zloupotreba službenog položaja“, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Prema tvrdnjama nepotpisanog autora teksta, koji se poziva na „izvore bliski istrazi“, Bojana Lekić otkupila je stan od 102 kvadrata od BK TV za 16.000 evra, a koji je ta kuća platila po ceni od 185.000 evra. U tekstu se, međutim, ne objašnjava šta je u tome sporno. Za Zeljkovića se tvrdi da je otkupio stan za nešto više od trećine realne vrednosti, a za Pantelića da je stan dobio besplatno.
Bojana Lekić tvrdi da nema ničeg ilegalnog u načinu na koji je otkupila stan od kuće u kojoj je zaposlena.
-BK TV je imala pravo da mi pokloni taj stan,ali nije to uradila. Ja sam ga platila po osnovu Zakona o stanovanju i po svim propisima i cenovnicima koje je odredila država. Porez na stan platila je i BK TV kad ga je kupovala, a porez u punoj vrednosti sam platila i ja. Taj iznos bio je čak mnogo veći od onog koji su odredila tri državna veštaka-objašnjava Lekićeva.
Dejan Pantelić, nije bio voljan da komentariše najave da bi mogao krivično odgovarati.
-To su krajnje, krajnje gluposti koje i ne zaslužukju komentar-kaže on.
Njegov kolega Ivan Zeljković bio je nedostupan na svim poznatim brojevima, na koje smo ga pozivali.

M.Ma.

Tagovi

Povezani tekstovi