Bojana Lekić: Ovo je hajka

Protiv nje i Aleksandra Zeremskog, bivšeg direktora BK TV, prema pisanju medija, ove nedelje spremaju se krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza prilikom kupovine stanova. Zbog sličnih pogodnosti biće podignute i prijave protiv voditelja Ivana Zeljkovića i Dejana Pantelića.

– Ovde je reč o skandaloznom ponašanju zbog koga sam prinuđena da tužim pojedine medije. Pravdu ću tražiti odmah i to u krivičnom i parničnom postupku. Ovde nema nikakvog prepisivanja scenarija iz slučaja o „Mobtelu“. BK je privatna firma koja je mogla da kupi stan i da mi ga pokloni, ali to nije učinila – kaže Lekićeva.

Prema medijskim navodima BK je kupila stan od 102 kvadrata u julu 2004. godine po ceni od 185.000 evra i dala ga Lekićevoj na korišćenje, omogućivši joj da ga kupi za svega 16.000 evra. Ivan Zeljković je, prema istom izvoru, otkupio stan za nešto više od trećine realne vrednosti. Stan je kupljen preko Fonda za finansiranje stanova solidarnosti. Dejan Pantelić, kako se nezvanično tvrdi, prošao je najbolje jer je stan od 70,40 kvadrata dobio besplatno. Bojana Lekić tvrdi da je njen stan manji kao i da je cena po kojoj ga je kupila mnogo veća.

– Porez je plaćen dva puta i to na punu tržišnu vrednost stana, procenjenu od strane državnih veštaka, koji su vrednost stana procenili i više od realne cene. Čak sam imala i pravo žalbe na takvu odluku, ali sam je propustila jer se te žalbe uglavnom odbijaju. To znači da sam stan preplatila – kaže je Lekić.

A.D.

Tagovi

Povezani tekstovi