Хоће да ме убију

Крагујевац – „Знам да Коштуница није убица, сигуран сам да он не би наручио злочин, да не би убио не знам шта, а не мене, али исто тако знам да су људи око њега, Александар Никитовић, шеф његовог кабинета, и Раде Булатовић, шеф тајне полиције, спремни и на то, само да би остали на власти. Они праве план како потпуно уништити ПСС, а то значи ликвидирати Богољуба Карића – изјавио је лидер ПСС-а у суботу увече на крагујевачкој ТВ „Канал 9”.

Карић је рекао да се против њега води „невиђена медијска хајка”, а за тај „медијски линч”, како је назвао извештаје о случају „Мобтел”, оптужио је премијера Коштуницу, назвавши га „главним и неодговорним уредником” готово свих медија у Србија. Према његовим речима, циљ те кампање је да он буде проглашен за „државног непријатеља број један”, што би, како је изјавио, „био одличан алиби за његову ликвидацију”.

– Кад држава одлучи да неког ликвидира, онда користи сва средства, а овде је реч о позиву на јавни линч. Јер, ако вас неко прогласи за државног непријатеља број један, за издајника који финансира терористе на Космету, ОВК, онда свако може да дође да вам пуца у главу. То је одличан алиби за Радета Булатовића, шефа тајне полиције у Србији, да извуче неког из затвора, да га пусти, да му смањи 10 година затвора, и да ме ликвидира – рекао је Карић.

Према његовим речима, људи око Коштунице су спремни на све, они, како је изјавио, „могу да прете, хапсе, убију”. Карић је рекао и како очекује да ће полиција „похапсити све што може”, те да се од његових сарадника „већ изнуђују признања у затвору”, а све то како би га сатанизовали до те мере да „не може ни улицу да пређе”. Изјавио је да је добро што је полиција ухапсила несуђеног атентатора, али и да је спречила откривање наручиоца.

– Адвокат ме је обавестио да је тај човек дошао код њега и да му је казао како је добио 600.000 евра да ме убије, али да то није учинио јер сматра да се са том праксом у Србији мора престати. Рекао је и да таква наруџбина постоји, те да ће они, није рекао ко, послати неког другог уместо њега. Полиција га је ухапсила и то је добро, али је спречила да он буде праћен, да се не би разоткрили наручиоци злочина. Бојим се за свој живот, као и сваки човек, али ме они неће уплашити.

– Нисам могао ни да сањам да ће Коштуница, кога сам ја сматрао патријархом српске демократије, бити човек који ће организовати такву кампању против мене. То је, просто, невероватно. Ја сам том човеку поверио све, и срце и душу, помагао га и финансијски и медијски, рачунајући да ће он и његова партија васкрснути Србију – изјавио је Богољуб Карић на крају свог гостовања на крагујевачкој телевизији „Канал 9”.

Бране Карталовић

Tagovi

Povezani tekstovi