Zbog utaje poreza država oštećena za 9,5 miliona dinara

Poreska uprava Srbije saopštila je da je Sektor poreske policije juče podneo krivične prijave protiv Aleksandra Zeremskog, Bojane Lekić, Željka Kecmana i Dušice Karić zbog utaje poreza. Kako se u saopštenju navodi, Aleksandar Zeremski i Bojana Lekić su kao direktori RTV BK Telekom omogućili zaposlenima da otkupe stanove, koje je kompanija kupila, po mnogostruko nižoj vrednosti od realne. Poreska uprava tvrdi da je Zeremski stan površine 292 kvadrata koji je BK Telekom platio 350.000 evra otkupio za 35.000 evra. U saopštenju se navodi da je Zeremski omogućio Bojani Lekić da stan od 102 kvadrata otkupi za 16.182 evra iako je za taj stan BK Telekom dva meseca ranije platio 185.000 evra. Oba stana se nalaze u blizini stadiona Crvene zvezde.
– Bojana Lekić je Dejanu Panteliću bez nadoknade ustupila stan površine 70 kvadrata na Novom Beogradu koji je plaćen 94.026 evra, a Ivanu Zeljkoviću omogućila otkup stana od 46 kvadrata za 11.902 evra iako ga je kompanija platila 35.396 evra – stoji u saopštenju Poreske uprave.
U saopštenju se zaključuje da su pomenuta lica izvršila utaju poreza u iznosu od 9,5 miliona dinara, s obzirom na to da na razliku između realne cene po kojoj su stanovi kupljeni i stvarno plaćene sume za njihov otkup nisu obračunati odgovarajući porezi, kao ni na isplate zarada za zaposlene.
– Za to krivično delo zaprećena je zatvorska kazna od jedne do osam godina – navodi se u saopštenju Poreske uprave.
Željko Kecman i Dušica Karić bili su izvršni direktori sektora komercijale i finansija BK telekoma u vreme otkupa stanova.

Tagovi

Povezani tekstovi