Ekran na stepeništu

Taman kad su spasnule rasprave oko toga treba li račune za struju „obogatiti“ televizijskom pretplatom ili ne, građane je snašao novi problem. Mesečno tristo dinara iz kućnog budžeta polako im prelazi u naviku, ali naplata za prostorije (stepenište ili garaže) gde televizora nema, baš ne ide.
Naime, stanari ulice Alberta Anštajna 7 u Višnjici, a račun je stigao na ime korisnika Miroslave Udovičić, morala su za decembra da plate duplu pretplatu-600 dinarta. Zahtev za 300 dinara stigao je uz račun za utrošenu struju u stanu. Isti takav, poštar je doneo i uz onaj za iskorišćeni električnu energiju na stepeništu, gde TV prijemnika, naravno nema.
U EDB objašnjavaju da je pritužba građana za ovakve probleme dosta, ali i da nisu nadležni za rešenje problema.
-Mi automatski uz račune za struju, šaljemo i ono za pretplatu. Građani se žale da im je stizalo da plaćaju 33 dinara za garaže ili stepeništa, gde televiziju sigurno ne gledaju-kažu u Informativnom centru EDB. Svi koji imaju ovkvijžh problema moraju se javiti u ulicu Kneza Višeslava 88 i podneti zahtev za oslobađanje od plaćanja pretplate za RTS. Ovo zaista nije u našoj nadležnosti, iako se dobar deo od trista poziva koliko dnevno dobijamo, odnosi baš na ovaj problem.
Na računu stanara iz Alberta Anštajna pored brojki, adrese i imena korisnika jasno piše „stepeništre“. Ipak, službenici su im objasnili da mortaju podneti zahtev za oslobađanje, iako je svima jasno da se program na stepeništu sigurno ne gleda. Korisnici koji žele da se „oslobode“ viška računa treba da prikupe dokumentaciju-fotokopiju računa i lične karte korisnika.
Ako se prihvati zahtev potrošača, novac će im, naravno, biti vraćen. Pitanje je da li u ovakvim situacijama zahtev uopšte treba da stiže na adrese.
U međuvremenu stanari „kuju“ šaljivi plan. Kako kažu, kad već dajemo pare, okačićemo televizore u hodniku, pa ćemo i tu da gledamo.

S.S. Rovčanin

Tagovi

Povezani tekstovi