Televizijski SOS kanal bi da opstane

Oni ističu da je ta televizija nekomercijalna, a da je ovim postupkom RRA stavljena u neravnopravan položaj u odnosu na one koje su u protekloj deceniji bili rodonačelnici turbo-folk kulture i koje su, zahvaljujući tome, ubirale više od 95 odsto prihoda od reklama domaćih i stranih oglašivača.


U otvorenom pismu javnosti, koje su poslali na najviše adrese u zemlji, direktor i glavni urednik SOS-a, Dragiša Kovačević, optužuje RRA da ima „jasnu nameru“ da ugasi one televizije koje su imale edukativnu ulogu, promovisale nacionalni sport i kulturu.


Povodom tih optužbi, Aleksandar Vasić, zamenik predsednika RRA, u izjavi Glasu podseća da je Zakon jasan – propisuje da na republičkom i pokrajinskom nivou mogu da postoje po dva televizijska javna servisa i po tri radio, a da su svi ostali su komercijalni. Na lokalnom nivou još, kaže on, mogu da postoje i samo stanice civilnog sektora.
– A ja pitam Kovačevića gde je to sport nekomercijalna grana? Uostalom, kako je SOS nekomercijalna televizija ako pušta SMS poruke? Kako je dečja i sportska, ako od ponoći ima striptiz program… – uzvraća Vasić.


M.D.


 

Tagovi

Povezani tekstovi