Velika RTV pljačka Užičana!

Hiljade Užičana koji su još krajem oktobra i početkom novembra prošle godine postupili po uputstvu EDB-a i RTS-u uputili zahtev za oslobađanje od plaćanja pretplate na strujomere u kućama u kojima niko ne živi, još čekaju odgovor na svoje zahteve. Svi oni i dalje dobijaju račune za te strujomere u kojima su iskazane i stavke za TV pretplatu, i dug za pretplatu iz prethodnog perioda, i u kojima je, uz ostalo, obračunata kamata za neblagovremeno plaćanje TV pretplate.


Prema podacima užičke Elektrodistribucije, do jučerašnjeg dana ova EDB primila je samo za opštinu Užice 5.205 zahteva za oslobađanje od plaćanja TV pretplate. Od tog broja samo 205 Užičana do sada je oslobođeno ove obaveze, a samo 407 podnosilaca zahteva biće oslobođeno kroz račune koje će dobiti u februaru. Prosta računica govori da će, ako RTS nastavi da zahteve rešava ovim tempom – uz nove koji svakodnevno stižu – rešavanje potrajati godinama, a da za to vreme još nema nikakvog uputstva šta da rade ljudi koji su priložili svu potrebnu dokumentaciju za oslobađanje – da li da plaćaju račune za pretplatu i za kuće u kojima niko ne živi, a koji uredno stižu, ili da rizikuju dobijanje sudske tužbe i povlačenje po sudu.


– Još početkom novembra doslovce sam postupila po uputstvu pošto imam i strujomer u kući koja je u izgradnji, u kojoj niko ne živi jer nema ni vode, ni podova, ni kupatila, kanalizacije, vrata, prozora… Dostavila sam i izjavu svedoka koji ovo potvrđuju, račun za struju na osnovu kog se vidi da godinama u toj kući nije potrošen ni kilovat struje, ali sam uz račun za decembar dobila i opomenu zbog neplaćanja TV pretplate. Uz sve to i uračunatu kamatu, a da me prethodno niko nije obavestio kako je moj zahtev rešen i, ako je odbijen, zašto je odbijen, imam li pravo žalbe… – kaže samo jedna od mušterija RTS-a koje se ovih dana javljaju dopisništvu Glasa u Užicu.


Z.Šaponjić


 

Tagovi

Povezani tekstovi