Muvanje!

Beograd-Stan glavne urednice BK TV Bojane Lekić od 103 kvadrata,  koji je ona od Karića otkupila za 16.000 evra, BK Telekom je prethodno za 185.000 evra kupio od Zorana Markovića, bivšeg člana UO „Mobtela“ koga je postavio PTT Srbije! Sve ovo stoji u ugovoru koji su 8. marta 2004. godine potpisali Zoran Marković i generalni direktor BK Telekom Aleksandar Zeremski.


Istorija „Bojaninog stana“ vrlo je zanimljiva. PTT Srbije je ovaj četvorosobni stan, na I spratu zgrade u ulici Banjički venac u Beogradu, kupila od izvesnog Blaže Nikolovskog. Zatim, PTT Srbija isti stan daje u zakup Zoranu Markoviću 20. juna 2002. godine, Marković je sklopio ugovor sa PTT o otkupu stana i to sa klauzolom o oslobađanju plaćanja poreza na prenos! Godinu i po kasnije, 8. marta 2004. godine Marković isti ovaj stan prodaje BK Telekomu za 185.000 evrića!


Prema ugovoru, čiji faksimil objavljujemo, Marković je odmah dobio kaparu od 30 odsto od ugovorene cene (55.500 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan iplate), a preostali deo dobio je prilikom primopredaje stana. Ugovor predviđa i da porez na promet za prodaju ovog stana plati BK TV.


Zoran Marković, koji se na kupoprodaji „Lekićkinog stana“ debelo omrsio, i danas radi u JP PTT Srbije. Za člana UO „Mobtela“ ispred svoje firme izabran je 3. avgusta 2001, zajedno sa Miodragom Đukanovićem. U toku „afere Mobtel“, njih dvojicu je 26. januara saslušavao istražni sudija. Posle ispitivanja, pušten je na slobodu. Marković tokom jučerašnjeg dana stalno je bio nedostupan, a u PTT-u su nam rekli da je „čitavog dana na važnim sastancima“.


S druge strane, Bojana Lekić, koja je otkupila nekadašnji Markovićev stan za nešto više od 16.000 evra, kaže za Press da „prvi put čuje da je ovaj stan BK TV otkupio od bivšeg člana UO „Mobtela“.


-Tog Markovića nikad nisam viodela! Stan sam dobila od BK TV, i u vreme kad sam se useljavala u njega čuvalo ga je obezbeđenje. Markovića nikad nisam kontaktirala, a još mi dolaze računi na ime Blaže Nikolovskog. Tako da prvi put čujem za ugovor koji pominjete-kaže Bojana Lekić.


Ona pominje „interesantnu činjenicu“ da Marković prilikom kupovine stana od PTT-a nije morao da plati porez na promet apsolutnih prava.


-Kada PTT Srbije daje stan, onda ne mora da se plati porez, i to je poreznicima u redu. S druge strane, ja i moje kolege, Dejan Pantelić i Ivan Zeljković, platili smo porez na prenos apsolutnih prava i to u punoj vrednosti ugovora. I sad nas goni tužilac, a u PTT-u je sve okej?! istakla je Lekićka.


 


Đ.Odavić

Tagovi

Povezani tekstovi