Divac: Ne odustajem od investiranja u „Novosti“

„Želim da učestvujem u građenju i stvaranju boljeg društva i boljeg standarda i sredstva koja sam zaradio odlučio sam da investiram u Srbiji, jer želim da budem deo ovog društva“, rekao je Divac posle sastanka sa malim akcionarima te kompanije. On je u „zatvorenom“ razgovoru sa predstavnicima Asocijacije malih akcionara Novosti, u koju su udruženi vlasnici 40 odsto ukupnog kapitala te kompanije, izrazio spremnost da zastupa te akcionare na vanrednoj skupštini kompanije Novosti čije sazivanje je hitno zatraženo. Divac je prethodnih dana kontaktirao male akcionare Novosti nudeći kupovinu njihovih akcija, ali je iz Vlade Srbije obavešten o nemogućnosti prodaje tih akcija dok se za to „ne steknu uslovi“.


Na vanrednoj skupštini Novosti trebalo bi da se o budućnosti te kompanije izjasne predstavnici tri paketa akcija te kompanije – država koja poseduje 30 odsto akcija, Konzorcijum Novosti u kojem su akcionari koji poseduju 22 odsto akcija i Asocijacija malih akcionara u koju su udruženi akcionari u čijem posedu je 40 odsto akcija.
Zastupnik Asocijacije malih akcionara kompanije Novosti, advokat Dragan Tomić rekao je da članovi te asocijacije poseduju između 2.200 i 2.400 akcija, što je između 34 odsto i 35 odsto od ukupnog broja akcija. „Bilo je predviđeno da bude zaključen predugovor, i mali akcionari su bili spremni da tih 35 odsto akcija unesu u preduzeće koje je Divac osnovao, ali je bila ostavljena i mogućnost da se do sledećeg petka priključi još akcionara“, rekao je Tomić. On je dodao je da je Divac odlučio da odloži potpisivanje predugovora zbog stava Vlade Srbije da se nisu stekli uslovi za prodaju akcija te kompanije i da je svako trgovanje akcijama pre rešenja spora pred Trgovinskim sudom nelegalno i nelegitimno. Tomić je naveo da je mogućnost priključivanja ostalih akcionara ostavljena „jer Divac nije rekao da će kupiti akcije samo od malih akcionara i bio je spreman da razgovara sa članovima Konzorcijuma Novosti, za koje je takođe važila ponuda“.


E.R. i (Beta)

Tagovi

Povezani tekstovi