PRAVNA POMOĆ ZA NOVINARE

Ovaj program koji je, uz podršku Evropske komisije, započet polovinom juna ove godine, podrazumeva besplatne savete naših advokata i zastupanje na sudu.


Procedura prijave za pomoć je jednostavna-dovoljno je obratiti se u NUNS, Resavka 28/II sprat, na telefone 011 3343 255 i 011 3343 136 ili mejl [email protected]. Osoba zadužena za uspostavljanje kontakta sa našim advokatima je Dijana Ivanović koja će preuzeti slučaj pratiti do ishoda.


Advokatske usluge su besplatne, a u posebnim slučajevima, nakon razgovora, može se dogovoriti da se usluga advokata namiruju iz sudskih troškova koji se naplaćuju od tužene strane.


U okviru pravne pomoći NUNS-a , od septembra meseca, dva puta mesečno (svakog prvog i trećeg petka u mesecu) od 13.00 do 15.00 u prostorijama NUNS-a, opet besplatno, mogu se dobiti pravni saveti koji se odnose na radno ili krivično pravo, ali i na nedoumice u vezi sa načinom na koji bi određene “škakljive teme” trebalo obrađivati, a da se pri tome izbegne moguća tužbena reakcija.


Sva pitanja u vezi pravne pomoći i savetovališta možete slati na naš mejl [email protected].

Tagovi

Povezani tekstovi