Ka Evropi: Marginalizovane grupe i odgovorno novinarstvo

Predavačice i predavači na seminarima su stručnjakinje/ci iz oblasti zakonske regulative, lingvistike, ljudskih prava i medija. Predviđeno je da seminaru prisustvuje 12 novinarki i novinara iz 12 medija za koje će biti obezbeđen ručak. Učesnicama i učesnicima iz drugih gradova Srbije biće pokriveni putni troškovi.


Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava u okviru projekta « Edukacija NVO, medija i omladinskih organizacija» organizovala je prvi seminar Ka Evropi: marginalizovane grupe i odgovorno novinarstvo, u Novom Sadu, 07. oktobra 2005. godine u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova i predstavnicima 12 medija sa teritorije Vojvodine. Pored seminara u Beogradu, tokom novembra 2005. godine biće realizovan i seminar za medije u Nišu u saradnji sa NUNS-om i Mrežom Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS.


Seminar Ka Evropi: marginalizovane grupe i odgovorno novinarstvo je nastavak seminara realizovanih tokom oktobra 2004. godine u saradnji medija, Labrisa i Ženskih studija iz Novoga Sada, i seminara realizovanog u Novom Sadu, oktobra 2005. godine. Kao rezultat ovih seminara, štampan je Priručnik za medije, koji uključuje i tekstove učesnica i učesnika seminara, a uspostavljena je saradnja sa predstavnicima 10 medijskih kuća iz Beograda i Novog Sada.


Rok za prijavljivanje za seminar je 15. novembar 2005.


Prijavu za seminar nam možete poslati faksom na: 011/ 459-604,
mejlom na[email protected],
ili se javiti telefonom na: 011/ 3444-950 svakim radnim danom od 10 do 18 časova.


Kontakt osobe:


Marijana Šerer i Ksenija Forca – Labris
Tamara Skrozza – NUNS


Ukoliko imate pitanja, predloge ili sugestije molimo Vas da nam pišete na


e-mail: [email protected] ili na [email protected]


Formular za prijavu:


ime i prezime:
kontakt telefon i/ili e-mail:
redakcija:

Tagovi

Povezani tekstovi