Karićeve tužbe protiv Kurira

Karić je 28. jula 2004. godine tužio Kurir jer je dan ranije preneo izjavu ministra finansija Mlađana Dinkića u kojoj je on optužio vlasnika BK kompanije da godinama ne uplaćuje ni dinara dividende (deo prihoda) državnom vlasniku „Mobtela“, preduzeću „PTT Srbija“.


– Dinkić tvrdi da Karić zaradu „Mobtela“ izvlači iz zemlje preko svojih of šor kompanija i da je na taj način za ovih deset godina naneo državi milionsku štetu – citat je iz spornog teksta Kurira, koji se ovih dana često može čuti, a koji je Karića naterao da onomad presavije tabak i od Kurira zatraži okruglo 5.000.000 dinara na ime nematerijalne štete!


Za isti iznos Karić je tužio Kurir i 16. septembra 2004. godine. Tada je Kurir samo preneo vest agencije Beta u kojoj je citirana izjava ministra Dinkića da je Karić „Slobodanu Miloševiću direktno u džep dao nekih 100.000.000 nemačkih maraka“.


Kao i u prvom slučaju, Karić je naveo da mu je Kurir naneo povredu časti i ugleda, „kao i njegovog kredibiliteta među poslovnim partnerima“.


R.K.


 

Tagovi

Povezani tekstovi