Divac skuplja akcije „Novosti“

-Kako je ze „Kurir“ rekao Dragan Tomić pravni zastupnik Acocijacije malih akcionara „Novosti“, cena koju će Divčeva firma platiti zavisiće od toga koliko će akcija da se deponuje u „Divac co“.


-Ako se deponuje manje od 51 odsto akcija, cena će biti 2.500 evra po akciji, a ako se deponuje više od polovine ukupnih akcija, cena će biti 3.000 evra po akciji. Ne postoji nikakav vremenski rok do kad čitav posao oko deponovanja akcija u „Divac co“ treba da se završi, ali mislim da će se sve završiti najviše za mesec dana-kaže Tomić.


-Akcionari će i posle davanja akcija biti vlasnici, ali njima će upravljati firma „Divac co“. Isplata novca za deponovane akcije će biti tek kad se završi ceo posao i kad se utvrdi koliko je procenat vlasništva kompanije „Novosti“ uložen u „Divac co“-rekao je Tomić i dodao da ne može da precizira koliko je dosad akcija deponovano u Divčevu firmu.


-Deponovao sam svoje akcije u „Divac co“ i sada čekam završetak tog procesa i isplatu-kaže Novo Tomić, predstavnik Asocijacije malih akcionara.


Akcionari ove novinske kuće koji su okupljeni u „Konzorcijumu Novosti“ kažu da će danas imati sastanak s predstavnicima Divčeve firme.  Veljo Lalić, član Saveta Konzorcijuma, kaže za Kurir da će posle tog sastanka doneti odluku da li će i oni deponovati svoje akcije.


-Niko iz „Divac co“ dosad nije kontaktirao s nama. Te na ovom sastanku ćemo se upoznati s Divčevom ponudom.  Tek  posle sastanka s predstavnicima firme „Divac co“ odlučićemo da li ćemo i mi deponovati akcije-rekao je Lalić.


M.I.

Tagovi

Povezani tekstovi