Strani novinari na kursu IWPR-a u Novom Pazaru

Među učesnicima će biti dopisnik vodećeg austrijskog dnevnog lista „Prese“ (Die Preše) Gertraud Ilmejer, menadžer balkanskog projekta IWPR-a Gordana Igrić i nagradjivani američki televizijski novinar Rendal Džojs, preneo je beogradski Medija centar.

Džojs, dugogodišnji producent Si-Bi-Es-a (CBS), radio je u zonama oružanih sukoba i na ratnim poprištima širom sveta – od BiH do Iraka, gde je nedavno pratio američke trupe u akciji.

Za dokumentarni film „Srebrenička sramota“ (Shame of Srebrenica), proizveden za CBS-ov program „60 minuta“, Džojs je dobio prestižnu američku televizijsku nagradu Emi (Emmy), kao i nagradu Dupont Univerziteta Kolumbija.

Nakon početne obuke o osnovama pisanja vesti i reportaža, polaznici kursa istraživaće teme kao što su izveštavanje o ljudskim pravima i Evropska unija.

Seminar o evropskim integracijama vodiće Ana Mektagart, zadužena za razvoj balkanskog projekta IWPR-a.

Rezultat prvog dela obuke – paket tekstova o području Sandžaka, objavljen je na sajtu IWPR-a www.iwpr.net/balkans_index1.html.

Kurs finansira Misija OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori, a biće završen u martu, kada bi polaznici, koji ga prodju, trebalo da dobiju diplome IWPR-a.

Tagovi

Povezani tekstovi