Radisav Rodić: Poreska uprava fabrikuje neistine

Danas je tačno godinu dana od kako je počeo progon Poreske uprave nada mnom, mojom porodicom i kompanijama u kojima poslujem. Očito da g. Dinkić „više nije mogao da podnese“ istinu koju su o njemu, kao političaru i ministru, iznosile u javnosti dnevne novine Glas javnosti i Kurir. Od tada počinje fabrikovanje neistina i montiranje poreskih postupaka protiv svih mojih kompanija i mene lično.


Podatke dobijene u poreskoj kontroli, suprotno izričitoj zakonskoj zabrani, Dinkić i Ilić iznose u javnost na potpuno iskrivljen način s namerom da me diskredituju. Zbog toga sam stalno prinuđen da ih demantujem, što činim i ovim saopštenjem.


Firma „Belege“ nije vlasništvo mog sina Aleksandra Rodića, što izjavljujem pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću. Da prilikom zaključenja predmetnog pravnog posla nisam obračunao i prijavio PDV, Dinkić i Ilić bi me optužili za utaju poreza, što inače čine već godinu dana. Pošto sam ja porez obračunao i prijavio, postupajući striktno po zakonu, oni me sada optužuju za pokušaj prevare.


Sposobnost g. Dinkića da tumači zakon, kao i kvalitet njegovih tumačenja, koja bespogovorno sprovodi Poreska uprava, dobro je poznata široj javnosti. Na njegovo nepoznavanje elementarnih normi u obavljanju javnih poslova i ponašanja u pravnoj i demokratskoj državi, kao i učešće u mnogobrojnim aferama i nezakonitim radnjama već odavno ukazuju merodavni državni organi, počev od vladinog Saveta za borbu protiv korupcije na čelu sa gđom Barać, anketnim odborima Skupštine, pa zaključno sa Vrhovnim sudom Srbije.


Molim premijera i druge članove Vlade Srbije da me zaštite od nezakonitog i protivpravnog ponašanja ministra Dinkića i njegovog egzekutora, direktora Poreske uprave Vladimira Ilića. Krajnje je vreme da se poreskim obveznicima obezbedi pravo da ih Dinkić, Ilić i njima slični ne proglašavaju za utajivače poreza i prevarante, bez ikakvog osnova, pre i bez odluke suda.


Radisav Rodić
Pokretač dnevnih listova Glas javnosti i Kurir


 

Tagovi

Povezani tekstovi