Koštunica mi je dao amin za „Novosti“

Beograd-Vlade Divac je „zagrizao“ za kupovinu „Večernjih novosti“ tek kada mu je predsednika Vlade Srbije Vojislav Koštunica dao „amin“ za to. Naime, kako naš proslavljeni košarkaš sinoć izjavio u emisiji „Poligraf“ na TV B92, priča sa kupovinom „Novosti“ počela je onda kada je srpski premijer rekao da su Divčeve investicije poželjne u Srbiji.


-Razgovarao sam i sa Predragom Bubalom, ministrom privrede i Vojislavom Vukčevićem, ministrom za dijasporu, koji su mi rekli da će podržati svaku akciju koju napravim. Zboga toga ću istrajati do kraja u ovoj nameri-rekao je Divac, pojašnjavajući da je reč o kupovini akcija „Novosti“.


Prema njegovim rečima,država je podigla tužbu protiv njega jer je nezavistan i nije član nijedne partije.


-Nikoga nisam hteo da potplatim, pa niko nema koristi od mene. Zbog toga su me tužili. Moj narod me voli i ja sam zbog toga insistirao da sve bude po zakonu. Sad me tuže iz drugih razloga. Država nije vlasnik nijedne akcije „Novosti“ i uopšte nema osnova za tužbu-istakao je Divac.


-U ovu priču sam ušao sam, na nagovor Asocijacije malih akcionara. Iza mene ne stoji niko. To dokazuje i činjenica da je je Hipo alpe adria banka, u koju sam prethodno deponovaop 10 miliona evra, obavestila da je ekskluzivni zastupnik Vac-a i da neće da rade sa mojim novcem. Taj slučaj negira priče da radim za Nemce-rekao je Divac.


-Na pitanje voditelja „Poligrafa“ da li postoji mogućnost da izgubi 10 miliona evra za koje ga država tuži, Divac je rekao da je sve moguće.


-Kad te tuži neko ko nema prava jer nije vlasnika kacija, a istovremeno je neko ko diktira uslove, onda je sve moguće. Ipak, ja bih pre bacio 10 miliona evra sa „Beograđanke“, nego da mi ih država otme-rekao je Divac.


E.P.

Tagovi

Povezani tekstovi