Divac i dalje zakucava

Trgovinski sud u Beogradu odbio je zahtev državnog Javnog pravobranilištva da se privremeno obustave bilo kakve aktivnosti u vezi s akcijama kompanije „Novosti“. To je juče za „Blic nedelje“ potvrdila Jelisaveta Vasilić, advokat Vlade Divca, proslavljenog kašarkaša vlasnika kompanije „Divac co“ koja se upustila u kupovinu akcija.


Zvonko Nikezić, predsednika konsultantske firme „Ces mekon“, koje Vlade Divac angažovao kao savetnika, takođe je potvrdio da je iz nezvaničnih, ali relativno pouzdanih izvora saznao da je Trgovinski sud odbio zahtev države.


-Vlade je zadovoljan. On je i govorio da veruje u nadležne institucije-kaže Nikezić. U kompaniji „Novosti“ mali akcionari su okupljeni u dva udruženja-Konzorcijum „Novosti“, koji je okupljen oko generalnog direktora i glavnog urednika Manojla Vukotića, i Asocijacije malih akcionara, koja je sa Divcem formirala zajedničko preduzeće.


Osim preduzimanja privremenih mera, država je od Vlade Divca tražila i obeštećenje od 10 miliona evra, za slučaj da vrednost državnih akcija padne, a o tom zahtevu će se naknadno odlučivati.


M. Šterić

Tagovi

Povezani tekstovi