U Atinu samo turistički

Prema poslovniku o radu, predviđena je i mogućnost telefonskog izjašnjavanja, ali su predstavnici TV Crna Gora i to odbili, onemogućivši da se obavi rasprava i donese odgovarajuća odluka o predstavniku SCG na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“. Budući da se odluke donose konsenzusom, vrlo je verovatno da se delegacije dve republike neće dogovoriti oko zajedničkog predstavnika u Atini.

Aleksandar Tijanić je zaključio da se situacija u kojoj članovi crnogorskog žirija ne daju nijedan glas pobedničkoj pesmi (niti drugoplasiranoj) srpskog kvalifikacionog takmičenja za „Evropesmu“ ponavlja već drugu godinu zaredom i da je neophodno da se usvoje glasovi publike. U prilog tome ide činjenica da postoji znatna nesrazmera u glasanju publike i stručnog žirija.


Šta će UJRT odlučiti, saznaćemo danas po podne. Pominju se dva moguća ishoda: ili će glasanje stručnog žirija biti poništeno (Zoran Dašić i Milan Đurović već su povukli svoje glasove) i usvojiće se glasovi publike ili SCG na ovogodišnjoj „Evroviziji“ neće imati svog predstavnika.


Tijanić je juče odbio da odgovori na pitanje da li postoji i treća mogućnost: da stavi svoj potpis i aminuje glasove stručnog žirija, te da na „Evroviziju“ ode „Nou nejm“.


Takođe, pravni stručnjaci su prekjuče obavestili članove UJRT da Predrag Kalezić, član žirija koga je imenovala RTV Crne Gore, ne ispunjava uslove propisane pravilnikom, koji predviđaju da se u žiri mogu imenovati samo lica koja se profesionalno bave zabavnom i pop muzikom.


Simonida Stanković

Tagovi

Povezani tekstovi