Snimak otkriva ubice Jovanovića

Na snimku nije primećeno ništa što bi dokazalo ili osporilo krivicu optuženog ili otkrilo njegove saradnike.

Zbog nemogućnosti detaljnijeg analiziranja snimka, sud je naredio digitalizaciju kasete, tako da će ti snimci ponovo biti pregledani. Sudija Višeg suda u Podgorici zatražio je juče da svedoči i šef službe obezbeđenja Konzulata Slovenije u Crnoj Gori. Slovenački službenik trebalo bi da objasni neke detalje u vezi sa video-snimkom dela ulice, u blizini zgrade Konzulata, gde je Jovanović ubijen 27. maja 2004. godine. Sudija Radovan Mandić zaključio je da video-snimak sa originalne video-kasete slovenačkog Konzulata treba digitalizovati.


Službenik Višeg suda je objasnio da sadašnji snimak na video-kaseti ne omogućava njegovo usporavanje. On je rekao da se slike na postojećoj kaseti smenjuju velikom brzinom i da se na osnovu toga „teško šta može zaključiti“. Slovenački konzulat, koji iz bezbednosnih razloga redovno snima prilazne ulice, predao je Višem sudu kasetu sa video-snimcima dela Ulice 13. jula, u vreme kada je u njoj ubijen Jovanović.


Pravni zastupnici porodice Jovanović tokom gledanja tog snimka dva-tri puta su kazali da su na snimku „izbrisane neke stvari“, kao i „teget i bela kola su prošla“. Njih je posebno zanimalo „kritično vreme“, od 23.43 do 23.47 u noći kada je Jovanović ubijen. Na kaseti koja je prikazana najpre se vide snimci od 28. do 31. maja, pa onda snimci Ulice 13. jula od 27. maja. Suđenje se nastavlja 20. marta.


V.K.

Tagovi

Povezani tekstovi