Jačanje okruženja za održivost medija

INFORMACIJE O MEDIJSKOM AKCELERATORU

 

Šta je Medijski akcelerator?

 

Ukoliko ste tradicionalni medij koji traži način da izgradi održiv poslovni model u digitalnom okruženju, baziran na profesionalnom novinarstvu, ili ste digitalni medij/medijska inicijativa koja pokušava da se uključi i nađe svoje mesto na tržištu, napori koji to podrazumevaju nisu zanemarljivi. Veliki je izazov stvarati nove digitalne strategije, proizvode ili usluge koje bi javnost i ciljna publika adekvatno vrednovali. Ovaj program nudi pomoć za razvoj znanja i veština neophodnih za uspešnije poslovanje u modernim tržišnim uslovima, na koje utiče konstantan tehnološki razvoj.

 

Učešćem u ovom programu postajete deo odabrane grupe timova/organizacija koje žele da grade nova i bolja poslovna rešenja u dinamičnom i izazovnom digitalnom okruženju. Tim eksperata pružiće vam savetodavnu podršku za unapređenje vašeg poslovanja i razvoja preduzetničke ideje u inovativnom i održivom smislu.

 

Tokom tromesečnog trajanja programa, grupa od pet do osam odabranih timova radiće na sistematskoj analizi postojećih poslovnih modela, kako bi se izgradio put ka održivoj strategiji i inovativnoj ideji, u skladu sa proverenim rešenjima koje daju veće garancije za uspeh na tržištu.

 

Učešće u Medijskom akceleratoru je besplatno za sve odabrane timove, od kojih se očekuje da nakon tromesečnog programa ostvare vidljiv napredak u razvoju svoje poslovne ideje. Finansijsku podršku projektu pruža USAID.

 

 

Postprogramska podrška

 

Odabrani učesnici Medijskog akceleratora koji odgovore na sve zahteve programa, prođu sve tačke evaluacije i čiji projekti budu na kraju ocenjeni kao finansijski održivi poslovni modeli, proizvodi ili usluge, u mogućnosti su da konkurišu za sredstva iz USAID projekta Jačanje okruženja za održivost medija”. Ovakva vrsta podrške kreirana je sa namerom da pomogne svima koji uspešno dostignu sledeći nivo razvoja poslovanja – počnu da privređuju, budu spremni za nove investicije ili da pokrenu rad na novom poslovnom modelu/proizvodu/usluzi. Projektna sredstva mogu biti namenjena za početna ulaganja (kroz tzv. ‘seed funding’), nabavku potrebne opreme i poslovnih alata, sprovođenje nicijalnih aktivnosti, ili za finansiranje drugih vidova obuke i tehničke podrške.

 

 

 

Kriterijumi za prijavu

 

  • Medij/Medijska inicijativa koja nastoji da izgradi održiv model poslovanja i strogo se pridržava profesionalnih novinarskih standarda u cilju objektivnog informisanja građana Srbije, uključujući ih istovremeno u dnevna zbivanja i čineći ih delom informisanog društva.
  • Medij/Medijska inicijativa koja nastoji da unapredi i/ili primeni novi i inovativni model poslovanja, kreira i/ili razvije novi proizvod ili uslugu, u cilju održivijeg i efikasnijeg funcionisanja na tržištu.
  • Medij/Medijska inicijativa koja nastoji da unapredi svoje kapacitete, znanja i veštine.
  • Medij/Medijska inicijativa koja je osnovana ili je registrovala svoje poslovanje u Srbiji.

 

Rok za prijavu je 18. maj 2018. u 23:59h.

 

PRIJAVITE SE POPUNJAVANJEM FORMULARA. 

 

Bitni datumi

 

Vreme za prijave: 27. april – 18. maj 2018.

Info-sesija: 7. maj 2018.

Trajanje programa: 27. maj – 17. avgust 2018.

Finalna prezentacija projekta: 20. avgust 2018.

 

Prezentacija programa biće održana u ponedeljak, 7.maja sa početkom u 18h u ICT Hub Playground, Kralja Milana 10.

 

Tagovi

Povezani tekstovi