Završeni NUNS-ovi seminari o istraživačkom novinarstvu

<!—->

Dva trodnevna seminara “Istraživačko novinarstvo“, u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Ambasade SAD, organizovana su u Beogradu, od 6. do 8. juna i u Novom Sadu od 11. do 13. juna.  

U edukaciji u Beogradu učestvovalo je 12 mlađih novinara iz Niša, Čačka, Kragujevca, Vranja, Pančeva, Kruševca i Beograda.

Seminar u Novom Sadu organizovan je takođe za 12 novinara iz novosadskih medija kao i iz Zrenjanina, Pančeva, Temerina i Kikinde.

Predavači na seminaru bili su Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo (CINS), Ivana Jeremić, urednica u CINS-u, Vladimir Kostić, slobodni novinar istraživač i Milica Stojanović, novinarka CINS-a. 

Edukacije za profesionalne medijske radnike koje NUNS organizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država održavaju se redovno od 2003. godine.

Seminari na različite teme održavaju se u prostorijama NUNS-a u Beogradu, u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu i Medija centru u Nišu. Do danas ih je bilo više od 50 sa približno 600 učesnika – novinara, urednika, fotografa i medijskih menadžera nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija iz svih krajeva Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi