Bajatović: Nismo vodili propagandu za SPS

Vlasnik TV Panonije je Zoran Andrić, a članove Saveta zanimalo je kakva je ekonomska održivost ove medijske kuće koja emituje čak 60 odsto informativnog programa. Takođe, zahtevali su odgovor i na pitanje o odnosu sa bivšom vlasti DOS. Andrić je odgovorio da o uređivačkoj politici ove stanice najbolje svedoči to da se čak deset stranaka na njoj reklamiralo tokom poslednje izborne kampanje. On je dodao i da se reklamni prostor partijama tokom kampanje izdaje po principu ko se prvi javi i negirao uticaj bilo koje stranke na program TV Panonije.


Vlasnici 95 odsto TV Super Dragan Simović i Željko Knežević, koji poseduju i poznatu vinariju Čoka, obećali su da će redefinisati preostalih pet odsto vlasništva koji pripada Radioteleviziji Srbije. Sadašnja pravna regulativa ne dozvoljava da RTS bude osnivač nekog medija.
Najzanimljiviji bio je nastup jedinog vlasnika TV most i visokog funkcionera SPS Dušana Bajatovića.On je objasnio da je ova stanica privremenu dozvolu za emitovanje dobila 4. oktobra 2000. prethodno se izdvojivši iz mreže od osam stanica TV S. Upitan da li je TV Most vodila propagandu za SPS u to vreme Bajatović je odgovorio da „nije bilo vremena da budemo stranačka televizija“, i dodao da je to jedina stanica iz sistema S u koju nisu upali demonstranti prilikom petooktobarskog prevrata. „Ako su neki moji uzimali opremu nekim stanicama, neki drugi su na nama to primenili dva puta, a pa vi to shvatite kako hoćete“, rekao je Bajatović članovima Saveta.
Na pitanje koje su garancije da njegova partija neće uticati na uređivačku politiku TV Most, Bajatović je odogovio da on javno stoji iza ove stanice, za razliku od netransparentnog „prljavog i tajkunskog kapitala“. Kao dokaz objektivne i profesionalne uređivačke politike, predstavnici TV Most ponudili su spisak javnih ličnosti koje su im gostovale u programu, među kojima su Sonja Biserko, Biljana Kovačević-Vučo, Jelena Milić, Borka Pavićević, Mirko Đorđević, Zagorka Golubović, Nebojša Popov… Na pitanje šta na TV Most radi novinarka Milijana Baletić, Bajatović je odgovorio sa „ona je možda frustrirana ali nije lustrirana“ i dodao da „nije želeo da joj uskrati pravo na rad“.
Predstavnici TV Most nisu odustali od emitovanja erotskih sadržaja u periodu od ponoći do pet sati ujutru. Ova stanica konkurisala je i za dozvolu za TV frekvenciju u Beogradu.


J. L.


 

Tagovi

Povezani tekstovi